Çapata (Sandviç Ekmeği)
Çapata (Sandviç Ekmeği)

Çapata (Sandviç)

5,00
Marka : Kukumav

 

Kukumav ekşi mayası ve organik buğday unlu enfes çapata sandviç ekmeği....

 

 

  525 gr (Pakette 5 adet)

 

 

  Organik Buğday Unu

 

  Kukumav Ekşi Mayası

 

 

   İçme Suyu

 

 

  Kaya Tuzu

 

 

  Vegan

 

 

 

Ekşi Maya Nedir?

Ekşi Maya un ve suyun uygun sıcaklık ve nemde yeterli sürede bekletilmesiyle elde edilir. Isparta'nın Sav Köyü'nden temin ettiğimiz ekşi mayamızı Kukumav mutfağında özel formülümüz olan organik un karışımımızla beslemekteyiz.

 

Ekşi Mayalı Ekmeklerimiz;

Kukumav mutfağında endüstriyel maya kesinlikle kullanılmaz ve geleneksel yöntemlerle ekmek yaparız. Kukumav ekşi mayası ile mayalandırılan hamur elle katlama ve şekil verme işlemlerinden geçirildikten sonra soğuk dolaplarda yaklaşık 24 saat bekletilir. Mayalanma süreci tamamlanan ekmeklerimiz taş tabanlı fırınımızda pişirilerek en taze haliyle size ulaştırılır.

 

Neden Kukumav Ekşi Mayalı Ekmeklerini Tercih Etmelisiniz?

  • Katkısız ve lezzetlidir
  • Probiyotik özelliği olan faydalı bakteri ve enzimleri barındırır
  • Endüstriyel mayalı ekmeklere göre daha uzun süre taze kalır
  • Sindirimi kolaydır
  • Daha çabuk ve uzun süreli tokluk hissi verir
  • Kan şekerini dengeleyici özelliği vardır
  • Uzun süreli mayalanmadan dolayı gluten oranı en aza iner

 

Ekşi Mayalı Ekmekleri Nasıl Saklamalısınız?

  • Ekmeklerinizi hava almayacak şekilde paketledikten sonra;
  • Oda ortamında 3 gün
  • Buzdolabında 10 gün
  • Buzlukta 6 aya kadar saklayabilir ve istediğiniz kadar dilimi çıkarıp tavada, tost makinasında veya ekmek kızartma makinasında ısıttıktan sonra ilk günkü tazeliğinde tüketebilirsiniz

 

 

 

 

 

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR