Kinoa, son yıllarda ülkemizde üretimi yaygınlaşan ve glutensiz ürünler arasında adı hızlı bir şekilde duyulmaya başlanan bir bitkidir. Aslında bir bitki tohumu olan kinoa, Chenopodioideae alt familyasına aittir. Tahıllarla sık sık karıştırılsa da kinoa, aslında pancar ve ıspanakgiller familyasına ait glütensiz bir bitkidir. Kinoa tohumu yüksek miktarda vitamin, mineral ve lif içerir. Ayrıca A, B, C, D ve K vitaminleri dışında magnezyum, demir, çinko, kalsiyum ve fosfor gibi mineraller açısından da zengindir.
Günümüzde sadece çölyak hastaları değil, sağlığına önem veren, glütensiz beslenmek isteyen kişiler tarafından özellikle tercih edilmektedir.
İçindekiler: %51 Kinoa unu, pirinç unu, Karabuğday unu, tuz
35 gr
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.