Organik Tam Buğday Unu
Organik Tam Buğday Unu

Organik Tam Buğday Unu

0.0
Marka : Bemtat

Organik Sertifikalı

Organik Tam Buğday Unu: Organik Buğdaydan Taş Değirmende Üretilmiştir

 

Ekmek, kek, poğaça ve muffin yapımı için ideal bir undur.
Tam buğday unu kepek, endosperm ve rüşeymin ayrıştırılmadan öğütülmesiyle elde edilir ve "buğday taneciğini tamamen içerir".
Tam buğday ununun içindeki kepek tahıl posası, B vitaminleri, mineraller, antioksidanlar ve fitokimyasallar yönünden zengin bir kaynaktır. Lif bakımından buğdayın en zengin bölümü olarak bilinmektedir.
Endosperm, diğer adı ile orta tabaka ise protein, karbonhidrat ve bazı vitaminlerin kaynağıdır. Özellikle nişasta yönünden zengindir.
Ruşeym ise E ve B vitaminleri, eser mineraller, doymamış yağlar (omega 3 ve 6), fitokimyasallar ve antioksidanlar içerir ve tahılın özünü oluşturur. Ruşeym zararlı olduğu bilinen serbest radikalleri yok eder. Sağlığımızı korumamızda ve hastalıklarla mücadele etmemizde oldukça etkilidir.
Organik sertifikalı unların yapıldığı "ORGANİK BUĞDAY” yetiştirilirken bitkiye hiçbir şekilde ilaçlama uygulanmaz, bitkinin daha hızlı büyümesi ve fazla buğday vermesi için toprağa asla hormon ve gübre takviyesi yapılmaz. Üretimde; bakir --yani daha önce hiçbir sentetik maddeye maruz kalmamış-- toprakta, yalnızca doğadan aldıkları güçle yetişen buğdaylar kullanılır.

 

 

Organik Tam Buğday Ununun Özellikleri
● Üretiminde hiçbir sentetik gübre, ilaç ve kimyasal madde kullanılmamış olan buğdaylar;. Tarım Bakanlığı’nın TR-59-K-000869 işletme kayıt numarası ile üretilip ECOCERT IMO Denetim ve Belgelendirme Ltd. Şti. tarafından kontrol edilerek sertifikalandırılır.
● Hiçbir sentetik maddeye maruz kalmamış bakir topraklarda yetiştiği için içerisinde barındırdığı vitamin ve mineraller konvansiyonel buğdaylara göre daha yüksek değerlere sahip olup tat ve koku olarak da oldukça farklıdır.
Organik buğdaylarda GDO yoktur.
●Lif, yağ, karbonhidrat, esansiyel aminoasitleri, E ve B kompleks vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, potasyum, silisyum, fosfor gibi elzem ögeleri beslenmeniz için yüksek miktarda içerir.
● İçerdiği biyoaktif bileşenler nedeni ile besleyici değeri daha yüksektir.
● Bazı B grubu vitaminler, mineraller ve posa için iyi bir kaynaktır.
● Bağırsak fonksiyonlarının düzenlenmesinde, kan lipitlerinin kontrolünde, diyabette, kan şekerinin kontrolünde önemli katkılar sağlar.
● Daha az enerji verirken daha fazla tokluk sağlarlar, böylece günlük alınan enerji miktarını ve obezite oluşma riskini azaltır.
● Bazı kanser türleri, kalp-damar hastalıkları, yüksek tansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıkların riskini azaltmaya yardımcıdır.
●Özellikle tam un olarak tüketildiğinde lif içeriklerinden dolayı kan şekeri dalgalanmalarını ve insülin düzeylerindeki yükselmeyi önleyerek, açlık duygusunun azalmasında etkili olabilir.
●Ayrıca tam tahıl ürünleriyle alınan magnezyum ise glukoz kullanımını olumlu yönde etkilemekte, bunlarda bulunan E vitamini ve diğer antioksidanlar metabolik sendromun (bel çevresinde genişleme, tansiyon yüksekliği, kolesterol yüksekliği, kan şekerinde yükseklik) önlenmesine katkı sağlar.

 

  1000 gr

 

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR